Wageningen 5 Mei plein

Op een van de meest historische plekken van Nederland ontwikkelt Loeff van de Wal Vastgoed 15 zelfstandige wooneenheden!

 

PROJECT

“De Driesprong”

 

LOCATIE

5 Mei Plein, Wageningen

Het 5 Mei Plein in Wageningen: de plek waar op 5 Mei 1945 de capitulatie van de Duitse bezetter plaatsvond. In Hotel ‘De Wereld’ onderhandelde Prins Bernhard, de geallieerde (vertegenwoordigd door de Canadese Generaal Foulkes) en de Duitsers over de overgave. Eén dag later vond de ondertekening plaats in de naastgelegen ‘Aula’ van de Wageningse Universiteit.

Tegenover deze twee historische gebouwen staat een 140 jaar oud gebouw wat in de begin jaren dienst heeft gedaan als Notariskantoor én woonhuis voor de notaris.

Door de jaren heen hebben hier verschillende bedrijven gevestigd gezeten. De laatste jaren is het gebouw in gebruik geweest door een orthopedisch schoenmaker.

Loeff van de Wal Vastgoed heeft dit pand medio 2020 verworven en realiseert hier 15 zelfstandige wooneenheden. Het pand wordt verduurzaamd tot hedendaagse maatstaven. Alle wooneenheden hebben na oplevering een energielabel A. Loeff van de Wal Vastgoed heeft onder andere wand- en dakisolatie toegepast, CO2 gestuurde ventilatie en alle studio’s zijn voorzien van eigen zonnepanelen.

2020

15 wooneenheden

A-label

500 M2